Szent Jácint Görögkatolikus Óvoda - Hírek
Navigáció
Egérkövető ;-)

Szavazás
Mit gondol az új honlapról?

Tök jó!!!
Tök jó!!!
60% [3 Szavazat]

Egész jó!
Egész jó!
40% [2 Szavazat]

Közepes
Közepes
0% [0 Szavazat]

Elmegy...
Elmegy...
0% [0 Szavazat]

Vacak
Vacak
0% [0 Szavazat]

Szavazatok: 5
Szavazáshoz be kell jelentkezni
Elindult: 2013.12.12
Az óvoda képekben

pic

pic

Köszöntés

pic1

Kenyér Világnapja

A kenyér világnapjának (október 16.) célja, hogy bemutassa a világ legfontosabb élelmezési cikkének, a kenyérnek a jelentőségét. A világnapot már közel 30 ország ünnepli elsősorban karitatív jelleggel, mivel ezen a napon a pékek adományaikkal segítik a rászorulókat.

Óvodánk a balkányi Hókenyérke Sütőüzem együttműködésével ünnepelte e jeles napot. A csoportok nagymamák segítségével különbőző ízű kenyereket dagasztottak, amelybe a gyerekek is besegítettek, majd kemencébe téve sütötték ropogósra a finomságokat. Készült sokmagvas kenyér, sütőtökös kenyér, hagyományos kenyér, szezámmagos kenyér és tökmagos kenyér is.  Ebédnél a gyerekek örömmel kóstolták meg a saját kezükkel készült kenyereket. A Hókenyérke Sütőüzem kóstolót szervezett termékeiből, a nap végén a Sütőüzem felajánlásából minden óvodánkba járó család egy kis csomaggal mehetett haza .

Köszönjük az adományokat a balkányi Hókenyérke Sütőüzemnek és a nagymamák segítségét is!

Reméljük a jövőben is számíthatunk együttműködésükre!

Állatok világnapja

2016. október 04-én az állatok világnapja alkalmából a Vám - és Pénzügyőrség munkatársai, Nika nevű németjuhászukkal bemutatót tartottak a gyerekeknek. Nika nagyon ügyesen engedelmeskedett gazdájának, kezdetben a szokásos parancsszavakat mutatták be, majd a munkájukban is előforduló helyzeteket illusztrálták: bőröndökben keresett tiltott árut. A gyerekek nagy érdeklődéssel figyelték Nikát, akit a bemutató végén meg is simogathattak, illetve a Vám -és Pénzügyőrség által használt golyóálló mellényt is felpróbálhatták.

Állatkerti kirándulás

2016. szeptember 23-án óvodásaink a "RENOVABIS 2016" pályázat keretében a Nyíregyházi Vadasparkba látogattak. Az egész napos program része volt a papagáj show, melyet a gyerekek nagy érdeklődéssel néztek végig. Az Ócenáriumban cápa etetést is láthattak a gyerekek. Szerencsére nagyon jó idő volt, így lehetőségünk volt arra, hogy bejárjuk a Vadaspark hatalmas területét. Nagyon sok állatot meg tudtunk nézni a gyerekekkel, melyeket ők maguk is megismertek, de sajnos nem jutott időnk minden állatra. Végezetül fókashow megtekintésével búcsúztunk az állatparktól.

A gyerekek nagyon élvezték a kirándulást, reméljük a jövőben lesz még alkalmunk ellátogatni az állatkertbe és megtekinthetjük azokat az állatokat is, amelyekre nem jutott most idő.

Karate bemutató 2016.

2016. szeptember 16-án Tóth György és tanítványai látványos karate bemutatóval örvendeztették meg óvodásainkat és az érdeklődő szülőket. Örömmel fedeztük fel a tanítványok között régi óvodásainkat. Ügyesen, fegyelmezetten hajtották végre mesterük utasításait, a gyerekek pedig tapssal jutalmazták őket.

A bemutató végén az ovisok is lehetőséget kaptak erőnlétük kipróbálására. A jelen lévő szülők feltehették kérdéseiket, közülük többen is jelezték, hogy szívesen járatnák gyermeküket a tervezett délutáni foglalkozásokra.

Köszönjük a bemutatót! Reméljük többen is élnek majd a lehetőséggel, hogy gyermekeik felesleges energiáit ezzel a hasznos tevékenységgel vezessék le.

Görkapocs Fesztivál 2016.

Az idei évben augusztus 11-én Nyíregyházán került megrendezésre a Görkapocs Fesztivál, melyen Óvodánk is részt vett. A fesztiválon a Görögkatolikus Metropólia mindhárom Egyházmegyéjéből érkeztek oktatási és szociális intézmények, akik rövid kis produkciókkal fogadták az érdeklődőket a színpadon. A Szent Jácint Görögkatolikus Óvoda Tűzmanói pedig mindenkit lenyűgöztek tudásukkal és ügyességükkel.

Nyílt hét a leendő óvodásoknak

Óvodánk idén is nyílt hetet tartott a szeptemberben újonnan érkező óvodásoknak. Augusztus első hetében a gyerekek közös programok által ismerkedhettek az óvodai környezettel, a leendő óvónéniknek, játékokkal. Bízunk benne, hogy szeptembertől ugyan ilyen lelkesedéssel, vidáman és vágyakozva kezdik majd az óvodát.

Csapatépítő Penészleken

2016. június 17-én óvodánk dolgozói csapatépítő napon vettek részt a Penészleken található Dózer Horgásztó és Ligetalja Szabadidőparkban. A nap folyamán lehetőségünk volt hosszú sétát tenni a tó körül,megcsodálni a gyönyörű tájat, betekinthettünk az esküvői rendezvények helyszínéül szolgáló kis kápolnába is. A finom ebéd elfogyasztása után aki kedvet kapott a fürdőzéshez, megmártózhatott a termálvizes medencében, de akadtak olyanok is akik vízibiciklivel járták körbe a tavat. Intézményvezetőnk egy- egy szál fehér rózsával köszönte meg mindenkinek az egész éves munkáját. Ez úton is köszönjük neki a szervezést és a lehetőséget. A délutáni órákban élményekkel tele, jókedvűen tértünk haza.

A Szent Miklós Szeretetotthon évfordulója

2016. május 28-án Szent Liturgiával ünnepeltük a Szent Miklós Szeretetotthon és Menedékház 20 éves évfordulóját. A Liturgián részt vett Keresztes Szilárd érdemes püspök is, aki 20 éve áldotta meg és szentelte fel az épületet.

Évzáró, Ballagás 2016.

2016. június 03-án megrendezésre került óvodánk Évzáró és Ballagási ünnepsége.

Az iskolába készülőknek sok sikert és kitartást kívánunk az előttük álló hosszú útra! A nyárra pedig mindenkinek sok-sok pihenést és szórakozást!

Orsi koncert 2016.

2016. május 30-án Orsi látogatott el hozzánk, aki új, játékos dalaival lepte meg a gyerekeket.

Apák focija 2016.

2016. május 25-én az idei évben is megrendeztük Apák focija programunkat. Számos apuka tornázott, focizott gyermekével ezen a napon. A vándor kupát idén is a Ficánka csoport nyerte el. A nap zárásaként a XIXO jóvoltából a gyerekek ízesített üdítőitalt kaptak. A program megvalósításában Obsitos Norbert a sportpályán szervezett zenés bemelegítésben és a mérkőzések lebonyolításában volt segítségünkre. Közreműködését ez úton is köszönjük.

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Felhasználók
· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 94
· Legújabb tag: trronokar96
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

2015.01.05. 17:10
Sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk mindenkinek! _bold

2013.12.12. 13:43
Várjuk a további beírásokat.... B)

2013.12.12. 01:50
Pusszantok mindenkit !!!! :)
Generálási idő: 0.01 másodperc 64,025 egyedi látogató