Szent Jácint Görögkatolikus Óvoda - Hírek
Navigáció
Egérkövetö szem ;-)

Az óvoda képekben

pic

pic

Köszöntés

pic1

Tzoltók napja

2017. május 9-én tartottuk óvodánkban a tzoltók napját, ahol a balkányi önkéntes tzoltók is részt vettek illetve a balkányi mentőszolgálat dolgozói is meghívást kaptak. A délelőtti program során a cibakpusztai Tzmanók bemutatóját is láthatták és különböző játékos feladatokba is bevontuk mind a tzoltókat, mind a mentősöket. A gyerekek pedig örömmel próbálták ki, milyen egy igazi tzoltó autóban ülni.

Ez úton is köszönjük, hogy részt vettek programunkon.

Anyák napja 2017.

Az idei évben valamennyi csoportban más- más időpotban tartottunk Anyák napi ünnepségünket, ezzel is biztosítva a többgyermekes anyukák számára, hogy gyermekeik msorán részt vehessenek.

 

2017. május 02-án a Ficánka csoportban

2017. május 03-án a Csipet- csapat csoportban

2017. május 04-én a Szivárvány csoportban

2017. május 05-én a Pipacs csoportban.

E jeles alkalomból az óvodapedagógusok segítségével színvonalas msorral készültek a gyerekek.

Rendőr nap

2017. április 27-én a "rendőrök világnapja" alkalmából meghívtuk óvodánkba a balkányi rendőrörs dolgozóit. A gyerekek a biciklis és gyalogos közlekedés szabályairól láthattak rövid kis bemutatót, majd közös játékba is bevontuk a rend őreit. A program végén minden gyerek közelebbről is megcsodálhatta a rendőrautót..

Mesemondó verseny

2017. április 28-án "Mesélni jó!" címmel mesemondó versenyt rendeztünk. Köszönjük a szülők és a pedagógusok fáradságos munkáját. A fenntartónk részéről tiszteletét tette Dr. Sivadó Csaba oktatási referens és két munkatársa is. Örülünk, hogy ők is részt vettek a programunkon, reméljük jól érezték magukat.

Tojásfa állítás 2017.

Óvodánk udvarán idén is megcsodálható intézményünk tojásfája. A gyerekek szorgosan gyjtötték össze és festették ki a tojásokat, amiket ők maguk tehettek fel a fára. Köszönjük a szülők közremködését is mind a gyjtésben, mind pedig a festésben. Reméljük ezzel a programunkkal, sok- sok csodás együtt töltött pillanatot szerezhettünk a családoknak.

Böjti futás 2017

2017. március 31-én óvodánk gyermekei részt vettek a Görögkatolikus templom kertjében megrendezésre kerülő "Böjti futás" programon. A templom körül minden gyerek annyi kört tett meg, ahány éves.

Apák napja 2017.

2017. március 17-én a hagyományainkhoz híven megrendezésre került apák napi programunk. Sok- sok apuka jött el, hogy gyermekével töltsön egy egész délelőttöt, mely csak a közös barkácsolásról és játékról szólt. A délelőtt folyamán együtt dolgozott apa és gyermeke, az elkészült munkákat pedig haza vihették a nap végén. Örömünkre szolgál, hogy ilyen nagy létszámban érdeklődtek az esemény iránt.

Farsang 2017

Idén is megrendeztük hagyományos télbúcsúztató mulatságunkat, a farsangot. Óvodapedagógusaink hangulatosan feldíszítették a csoportszobákat és mókás játékokkal készültek a gyermekek és felnőttek szórakoztatására. Ebben az évben, saját késztítés jelmezben, a szülők is részt vehettek a mulatságon. Rengeteg ötletes, vidám jelmezben, hangos csörömpöléssel, kereplővel, vidám zenével, tánccal búcsúztattuk február-én a telet.

Téli vadetetés

Intézményünk Szivárvány csoportja 2017. február 15-én a téli "ZÖLD" program keretében vadetetésen vett részt. Kirándulásunkat csoportszobai beszélgetés előzte meg, mely az erdő állatairól szólt. Főként olyanokról beszélgettünk, amelyek a téli fagyos, havas időben nehezen vagy egyáltalán nem találnak eleséget maguknak. Mivel ezeket az állatokat természetes környezetükben nem tudjuk megnézni, így az internet adta lehetőségeket ragadtuk meg.

Szerencsénkre van a csoportban egy apuka, aki a "Balkányi Kék sólyom Vadásztársaság" tagja és vele egyeztetve részt vehettünk egy vadetetésen. Autóbusszal a közeli Béke- telep határában lévő etetőkhöz mentünk, ahol kukoricát, szénát tettünk az etetőkbe. Erre a helyre őzek, vaddisznók és nyulak járnak rendszeresen enni. A különböző eleségeket speciális helyekre raktuk, így az állatok könnyen megtalálhatják.

Nagy szerencsénkre még hó fedte a földeket, így megláthattuk az állatok nyomait. A bátrabb gyerekek a magaslesre is felmászhattak, ahonnan jó messzire elláthattak a kopasz fák között. Egy rövid kis túrát tetünk, a friss téli levegőtől kipirult arccal tértünk vissza az óvodába. Köszönjük a közremködést Rau Andornak - aki a vadásztársaság tagja - és feleségének, valamint Papp Istvánnak, aki az autóbuszt rendelkezésünkre bocsátotta.

Óvoda szentelése

2017. január 12-én Jaczkó Sándor esperes úr és Magyar Márton segédlelkész atya járt óvodánkba, hogy megszentelje azt. A gyerekek örömmel vállalkoztak segédkezni és ügyesen mondták az imádságokat is.

Vízkeresztkor az Egyház vizet szentel. Ezzel a szenteltvízzel Vízkeresztet követően szokás a lakások szentelése, ami régi és szép szokás. A lakásszentelésnél a pap a megfelelő imádságok kíséretében szenteltvízzel hinti meg a lakást és kéri az Úr oltalmát a lakásra és az abban lakókra.

Karácsonyváró hét

Magyarországon a katolikus keresztények számára Jézus születése napjának fénypontja a karácsonyi misén való részvétel. A néphagyomány szerint a karácsonyi asztal fontos szerepet játszott az ünnepkor. Az asztal díszítésének és az étkezésnek szigorú rendje volt. A feltálalt fogásoknak mágikus erőt tulajdonítottak.

Óvodánkba is elérkezett az ünnepi hangulat. Ilyenkor a csoportszobákat a megszokottól eltérő módon rendezzük be. Idén 2016. december 12-16-ig tartottuk Karácsonyváró hetünket. A hét minden napjára terveztünk a gyerekeknek a Karácsonyhoz kapcsolódó programot.

December 12-én minden csoport sütemény készítésével hangolódott a hét többi programjára. A gyerekek besegítettek a sütemények gyúrásába, díszítésébe. Majd az elkészült finomságokat ebéd után meg is kóstolhatták.

December 13-án a csoportokban nagy örömmel és izgalommal fenyőfát díszítettek a gyermekek. A délelőtt folyamán a Jézuska is elérkezett hozzánk és sok- sok ajándékkal lepte meg a gyerekeket. Köszönjük a szülők közremködését és támogatását abban, hogy a gyerekek karácsonyfája alá minél több ajándék kerülhetett. A gyerekek nagy lelkesedéssel bontották ki az ajándékokat.

December 14-én a PiRiszál Tánccsoport hangulatos karácsonyi msorával örvendeztette meg a gyerekeket és az érdeklődő szülőket. Ezt követően a Szivárvány csoport gyermekei Betlehemes msorukat mutatták be társaiknal és a jelenlévő szülőknek, nagyszülőknek. Régebben a betlehemezés a legismertebb és legelterjedtebb karácsonyi szokások közé tartozott, amely egy több szereplős dramatizált játék volt és az egész országban ismerték, nagyon sok helyen ma is gyakorolják. A falusi betlehemezés legfontosabb eleme a betlehemi pásztorok párbeszédes, énekes játéka volt. A dramatizált játék fő eleme a Kisjézust imádó három pásztorról szóló bibliai történet. Köszönjük a gyermekek és a produkciót betanító pedagógusok fáradtságos munkáját.
 A délelőtt folyamán a szakolyi Szent Lukács Görögkatolikus Integrált Szolgáltató Központ munkatársai karácsonyi vásárt tartottak intézményünkben, ahol az érdeklődők szép, kézzel készült gyertyákat, kosarakat, karácsonyi ajándékokat vásárolhattak.

December 15-e is izgalmasan telt. Délelőtt az óvoda dolgozói "A brémai muzsikusok" cím meseelőadással lepték meg a gyerekeket. A gyerekek örömmel fogadták a jelmezbe bújt óvónénijüket, dajkanénijüket és kíváncsian figyelték az előadást. Az udvaron is tevékenykedhettek a gyerekek. Idén is közösen öltöztettük fel az óvoda fenyőfáját. A délutáni órákban, sötétedéskor szívesen fogadtuk a város intézményeinek képviselőit, szülőket, rokonokat, hogy közös énekléssel és a szülői közösségek által készített sütemények elfogyasztásával köszöntsük az ünnepet.

Köszönjük, hogy meghívásunkat elfogadták! Békés karácsonyi ünnepeket és boldog új esztendőt kívánunk!

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál? [LINK]Regisztráció[/LINK]

[ [LINK]Új jelszó kérése[/LINK] ]
Az ERASMUS+ Projektről

pic

Az ERASMUS+ Projekt megnézéséhez kattintson a képre.
Felhasználók
· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 8
· Legújabb tag: szabina
Generálási idő: 0.03 másodperc 723,992 egyedi látogató