Szent Jácint Görögkatolikus Óvoda - Hírek
Navigáció
Egérkövetö szem ;-)

Az óvoda képekben

pic

pic

Köszöntés

pic1

Mikulás

Szent Miklós fenti legendái és a szent december 6-iki egyházi ünnepe kapcsán terjedt el a 19. századba a városokban, hogy a Mikulás az ablakokba helyezett kitisztított cipőkbe szaloncukrot vagy kisebb édességekből és déligyümölcsökből álló piros csomagot tesz december 6-án. Személyesen is lehet találkozni a Mikulással. Ekkor a díszes piros ruhás, nagy fehér szakállú püspököt fekete krampuszok (valójában ördögök) kísérik.

A mai gyermekeknek mesélt legenda szerint a Lappföldön élő Mikulás apó felszerszámozza rénszarvasait, amik sebes vágtával felrepítik az ajándékokkal roskadásig megrakott szánkóját a felhők közé, hogy minden gyerekhez időben eljussanak a várva várt ajándékok.

Hozzánk is elérkezett a Mikulás, hogy személyesen adhassaát minden egyes gyermeknek a piros kis csomagot. A gyerekek már napok óta ezt a pillanatot várták és hangos énekléssel köszöntötték a Mikulást.

Mikulás napi koncert

December 06-án Mikulás nap alkalmából "Viki manó" (Rózsás Viki) látogatott el hozzánk. Dalaival elhozta nekünk a téli havas tájat, a Mikulás rénszarvasait is Rudolffal az élen. Sok-sok ismerős téli énekkel örvendeztette meg a gyerekeket,melyeket együtt is énekelhettünk vele.

Köszönjük, hogy itt volt "Viki manó", nagyon örültünk a látogatásnak!

Kenyér Világnapja

A kenyér világnapjának (október 16.) célja, hogy bemutassa a világ legfontosabb élelmezési cikkének, a kenyérnek a jelentőségét. A világnapot már közel 30 ország ünnepli elsősorban karitatív jelleggel, mivel ezen a napon a pékek adományaikkal segítik a rászorulókat.

Óvodánk a balkányi Hókenyérke Sütőüzem együttmködésével ünnepelte e jeles napot. A csoportok nagymamák segítségével különbőző íz kenyereket dagasztottak, amelybe a gyerekek is besegítettek, majd kemencébe téve sütötték ropogósra a finomságokat. Készült sokmagvas kenyér, sütőtökös kenyér, hagyományos kenyér, szezámmagos kenyér és tökmagos kenyér is.  Ebédnél a gyerekek örömmel kóstolták meg a saját kezükkel készült kenyereket. A Hókenyérke Sütőüzem kóstolót szervezett termékeiből, a nap végén a Sütőüzem felajánlásából minden óvodánkba járó család egy kis csomaggal mehetett haza .

Köszönjük az adományokat a balkányi Hókenyérke Sütőüzemnek és a nagymamák segítségét is!

Reméljük a jövőben is számíthatunk együttmködésükre!

Görkapocs Fesztivál 2016.

Az idei évben augusztus 11-én Nyíregyházán került megrendezésre a Görkapocs Fesztivál, melyen Óvodánk is részt vett. A fesztiválon a Görögkatolikus Metropólia mindhárom Egyházmegyéjéből érkeztek oktatási és szociális intézmények, akik rövid kis produkciókkal fogadták az érdeklődőket a színpadon. A Szent Jácint Görögkatolikus Óvoda Tzmanói pedig mindenkit lenygöztek tudásukkal és ügyességükkel.

Nyílt hét a leendő óvodásoknak

Óvodánk idén is nyílt hetet tartott a szeptemberben újonnan érkező óvodásoknak. Augusztus első hetében a gyerekek közös programok által ismerkedhettek az óvodai környezettel, a leendő óvónéniknek, játékokkal. Bízunk benne, hogy szeptembertől ugyan ilyen lelkesedéssel, vidáman és vágyakozva kezdik majd az óvodát.

A Szent Miklós Szeretetotthon évfordulója

2016. május 28-án Szent Liturgiával ünnepeltük a Szent Miklós Szeretetotthon és Menedékház 20 éves évfordulóját. A Liturgián részt vett Keresztes Szilárd érdemes püspök is, aki 20 éve áldotta meg és szentelte fel az épületet.

Évzáró, Ballagás 2016.

2016. június 03-án megrendezésre került óvodánk Évzáró és Ballagási ünnepsége.

Az iskolába készülőknek sok sikert és kitartást kívánunk az előttük álló hosszú útra! A nyárra pedig mindenkinek sok-sok pihenést és szórakozást!

Kirándulás Hodászon

2016. május 11-én óvodánk Pipacs csoportja Hodászra látogatott az Angyalok Kertje Görögkatolikus Óvodába, ahol tartalmas programokon vehettek részt.

Ovigála 2016.

Az idei évben május 6-án került megrendezésre intézményünk Ovigálája, melyen a gyerekek nagyszer produkciókkal kápráztatták el a vendégeket.

Anyák napja 2016.
Apák napja 2016.

2016. március 18-án a szokásokhoz híven idén is megrendeztük apák napi ünnepségünket.

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál? [LINK]Regisztráció[/LINK]

[ [LINK]Új jelszó kérése[/LINK] ]
Az ERASMUS+ Projektről

pic

Az ERASMUS+ Projekt megnézéséhez kattintson a képre.
Felhasználók
· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 8
· Legújabb tag: szabina
Generálási idő: 0.02 másodperc 723,962 egyedi látogató