Szent Jácint Görögkatolikus Óvoda - Cikkek: TehetségPont
Navigáció
Cikk hierarchia
Cikkek főoldala » TehetségPont
Cikkek: TehetségPont
NTP-OTM-pályázat 2018

Tehetséghét

1. A 30 órás szakmai program, kisebb módosításokkal megvalósult. A műhely foglalkozásokon a gyerekek megtanultak relaxálni, befelé figyelni, érzéseiket, érzelmeiket mozgással kifejezni.

 2. Állathangok utánzása, hangképzéssel és hangszerekkel, relaxáció digitális eszközök használatával a Vidám Vándorok előadásában.

3. Orsi koncert: ének és mozgás fejlesztés, önálló előadásra buzdítás, szabad ritmikus mozgás, tánc.

4. Aranykapú Népművészeti Egyesület előadása népi kismesterségek bemutatása (fonás, szövés, textil virágok készítése, méhész, fazekas stb.) családi nap keretében. A délutánt aktív, főként finommotorikát fejlesztő tevékenységek jellemezték, kézzelfoghatóvá, csinálhatóvá tettük a dalainkban szereplő tevékenységeket, ünnepeket. A napot dramatikus előadás zárta. Az előadás rendkívül sikeres volt, komplex módon ötvözte a torna, bűvészet, zene  eszközeit mesébe ágyazva. Gyermekeket, szülőket egyaránt aktív részesévé tette az előadásnak, azzal együtt éltek, átélték a mondanivalót és együtt örültek a sikereknek. 

5.Táncház: A gyönyörű idő lehetővé tette a szabadba szervezést, meghívott zenekar és táncpedagógus előadása. Népi körjátékok, hangszer ismertető és sok-sok tánc családi nap keretében. Meghívott pedagógusok is részt vettek az eseményen, ahol zárásként szakmai tapasztalatainkat osztottuk meg. A hangsúly az önfeledt táncon és mozgáson volt, valamint a közösségépítésen. A népviseleti bemutató a program pihentető része volt.

6.A szülők kemencében, üstben főznek, sütnek hagyományos népi ételeket, a családok összedolgoznak a program sikerességéért. A nap során bemutatták a gyermekek tudásukat, szépen népviseletbe felöltözve nyitották a programot. Külön öröm volt számunkra, hogy a Kárpátaljáról érkező gyermekek képesek voltak együtt táncolni a mi csoportunkkal, ezzel erősítve kapcsolatunkat és igazolva, hogy a zene-tánc közös nyelv.

 

 


 

Nyertes pályázat

A Szent Jácint Görögkatolikus Óvoda az Emberi Erõforrás Támogatáskezelõtõl 750.000-forint támogatást nyert a Szent Jácint tehetségpont mûködéséhez. A támogatásból a "Bóbita"-tánccsoport ruhatárát frissítjük fel és rendezvényt szervezünk 2018-ban.


Kézmves és tánctábor

A pályázat keretében tehetségpont logóval ellátott pólókat és hátizsákokat kaptak a gyerekek, melyet a későbbiekben is jól hasznosíthatunk.


2013 tehetséggondozás

tehetsegpont pic

Nyárbúcsúztató napközis kézmves és tánctábor

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál? [LINK]Regisztráció[/LINK]

[ [LINK]Új jelszó kérése[/LINK] ]
Az ERASMUS+ Projektről

pic

Az ERASMUS+ Projekt megnézéséhez kattintson a képre.
Felhasználók
· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 8
· Legújabb tag: szabina
Generálási idő: 0.01 másodperc 799,184 egyedi látogató