Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Téli vadetetés

Téli vadetetés

Intézményünk Szivárvány csoportja 2017. február 15-én a téli "ZÖLD" program keretében vadetetésen vett részt. Kirándulásunkat csoportszobai beszélgetés előzte meg, mely az erdő állatairól szólt. Főként olyanokról beszélgettünk, amelyek a téli fagyos, havas időben nehezen vagy egyáltalán nem találnak eleséget maguknak. Mivel ezeket az állatokat természetes környezetükben nem tudjuk megnézni, így az internet adta lehetőségeket ragadtuk meg.

Szerencsénkre van a csoportban egy apuka, aki a "Balkányi Kék sólyom Vadásztársaság" tagja és vele egyeztetve részt vehettünk egy vadetetésen. Autóbusszal a közeli Béke- telep határában lévő etetőkhöz mentünk, ahol kukoricát, szénát tettünk az etetőkbe. Erre a helyre őzek, vaddisznók és nyulak járnak rendszeresen enni. A különböző eleségeket speciális helyekre raktuk, így az állatok könnyen megtalálhatják.

Nagy szerencsénkre még hó fedte a földeket, így megláthattuk az állatok nyomait. A bátrabb gyerekek a magaslesre is felmászhattak, ahonnan jó messzire elláthattak a kopasz fák között. Egy rövid kis túrát tetünk, a friss téli levegőtől kipirult arccal tértünk vissza az óvodába. Köszönjük a közremûködést Rau Andornak - aki a vadásztársaság tagja - és feleségének, valamint Papp Istvánnak, aki az autóbuszt rendelkezésünkre bocsátotta.


Általános képek: p1230111.jpg  Általános képek: p1230118.jpg  Általános képek: p1230122.jpg  Általános képek: p1230123.jpg  Általános képek: p1230129.jpg  Általános képek: p1230145.jpg  Általános képek: p1230162.jpg

2017 February 20 1,146