Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Rendezvények

Szent Márton követői napjainkban

"Szent Márton követői napjainkban" címû pályázat keretében óvodánkban a gyermekek és a szülők örömére különböző programokat valósítottunk meg.

- 2016. 10. 17-én a Szegedi Miniszínház látogatott el a gyerekekhez "Róka Rudi házat épít" címû darabjával, amely a Józseg Attila Mûvelődési Házban került megrendezésre. Az előadáson óvodánk valamennyi csoportja részt vett, a gyerekek érdeklődve nézték az előadást.

 

- 2016. 10. 18- án az anyukákat hívtuk közös barkácsolásra a csoportokba. A közös tevékenységre sok anyuka el tudott jönni, gyermekükkel az egész délelőttön át tartó program során jókedvûen tevékenykedtek. Készültek fejdíszek, kis kosárkák libával, só-liszt gyurma képek, papírból készült libák, lámpások. A délelőtt folyamán intézményünkben a szakolyi Szent Lukács Görögkatolikus Integrált Szolgáltató Központ kézzel készített termékeiből vásárolhattak az érdeklődők.

 

- 2016. 10. 19-én az apukáké volt a főszerep, tökfaragásra invitáltuk őket. Nagyon ötletes tervekkel érkeztek reggel a csoportokba, majd a délelőtt folyamán ügyesen ki is faragták azokat a hozott tökökből. Készült baglyot, macskát, templomot ábrázoló faragott tök és még sok más nagyszerû munka. Az elkészült munkák megtekinthetők az óvoda előkertjében. Különösen sötétedés után a legszebbek, ekkor mécsesekkel világítjuk meg őket.

 

- 2016. 10. 20. Főzés a nagymamákkal

Ha családról van szó, a nagyszülőket sem hagyhatjuk ki. Márton hetünk negyedik napján a nagymamákat hívtuk közös sütésre, főzésre. Szemán Zsolt minden csoportnak 1 libát adományozott, melyet reggel a nagymamák készítettek elő a főzéshez. Amíg a finom pörkölt elkészült, a Csipet- csapat csoport gyermekei néptánccal örvendeztették meg a nagyszülőket. Az ebéd elfogyasztásakor pedig mindenki megkóstolhatta a libából készült pörköltöt.

Ez úton is  köszönjük Szemán Zsoltnak a liba adományt.

 

- 2016. 10. 21-én a Szivárvány csoport Szent Márton legendája címmel színdarabot mutatott be. A gyerekek érdeklődve nézték az előadás során jelmezbe öltözött társaikat.


Szent Márton követői nyomában

A Katolikus Kulturális Hetek programsorozat az idei évben "Szent Márton követői napjainkban" címet viseli. A pályázat keretében óvodánk dolgozói 2016. 10. 15-én Kakszentmártonra majd Váradszentmártonra látogattak el.

Kakszentmártonon lehetőségünk volt megtekinteni az ortodox és a római katolikus templomot és a helyiekkel interjút készítenünk. Megtudtuk a település történetét, miként kapcsolódik Szent Mártonhoz, a helyiek pedig tökös és libás recepteket is megosztottak velünk.

Váradszentmártonra késő délután érkeztünk meg, ahol szintén megtekintettük a katolikus templomot illetve helyi receptekkel is megismerkedhettünk.

Kirándulásunk során a balkányi Hókenyérke Sütőüzem felajánlásából kenyér adományt vittünk a meglátogatott települések  egyházainak és az interjút adó személyeknek.


Projektzáró ünnepség

PROJEKTZÁRÓ ÜNNEPSÉG

TÁMOP-3-3-8-B-12-2012-0081

2015.07.03-án projektzáró ünnepséget rendeztünk a József Attila Mûvelődési Házban.

Pásztor Lászlóné projektmenedzser köszöntötte a vendégeket, majd Balla Andrásné szakmai vezető értékelte a két év munkáját.

A meghívottak között volt Kocsis Fülöp érsek –metropolita, a  NYÍREGYHÁZI  EGYHÁZMEGYE meghívottai, Jaczkó Sándor esperes úr, a projekt szakmai megvalósítói, RENOMÉ ügyvezető igazgatója, szülők.

A tartalmas beszámoló után az állófogatás következett, amely kötetlen beszélgetéssel ért végett.

A tudatos tervezésnek és szervezésnek, valamint az egymásra épülő és egymást segítő munkánknak köszönhetően sikeresnek ítéljük meg projekt  megvalósítását. A rengetek ismeretet nyújtó tevékenységeken keresztül olyan sok hasznos ismeretekre, élményekre tettek szert a gyerekek, a szülők, és mi pedagógusok is amelyekre az elkövetkező időkben is tudunk építeni.

 

A gyümölcs olyan, amilyen a föld, a gyökér, a levegő és a levél - ezekből ered. Ezeket kell javítani, ha gazdagítani és biztosítani akarjuk a termést.”

 (Freinet: Máté mondásai)


Nyári táborozás

Óvodánk valamennyi gyermekcsoportja 6 napos nyári napközis táborozáson vett részt június közepétől. Ebben a tanévben a Nyíradony-Tamásipusztán levő TB Ranch Lovas-tanyára esett a választásunk, ahol udvarias kiszolgálással, tartalmas programokkal vártak bennünket a házigazdák. Minden nap egy-egy téma köré csoportosítottuk a tevékenységeket, volt lovas-napunk, megismerkedtünk a juhász életével, részt vettünk táncházban, kincskeresésben, szerveztünk indián napot, a tábort pedig pajta lakodalommal zártuk. Lehetőségünk adódott lovagolni, szekerezni, íjászkodni, pancsolni a bio-tóban, kézmûveskedni. Az időjárás is kegyeibe fogadott bennünket, így igazán mozgalmas, élmény gazdag, vidám napokkal ajándékoztuk meg a gyerekeket.


Egészséghét

A „Várunk”- Minőségi köznevelés a Hajdúdorogi Egyházmegyében TÁMOP – 3.1.17-15-2015-0001 pályázat részeként június 8-12 között Egészséghetet szerveztünk óvodánkban. Egész héten az egészségnevelés, egészségfejlesztés feladatait valósítottuk meg családi napok keretében. Fő célunk az ismeretbővítés, sokoldalú tapasztalatnyújtás, épített környezetünk alakítása, a tárgyi feltételeink bővítése volt. A szülőkkel közösen ismerkedtünk a mentősök munkájával, meghallgattuk a gyermekorvos előadását, építettünk Lasagne-gyógynövénykertet, Kneipp-szigetet, barkácsoltunk, vonatoztunk. A zárónapon mezítlábas sétával, állófogadással ünnepeltük közös munkánk eredményét. Köszönjük szépen a szülők, nagyszülők segítségét, támogatását.


Magor Magyarjai

2015. május 20-án óvodánkban ismét megrendezésre került a hagyományőrző népi játékok fesztiválja.

A "TÉGY" velünk pályázat keretében a gyerekek és családjaik tartalmas családi napon vehettek részt.

A "Magor Magyarjai" szervezők gondoskodtak sokféle népi játékeszközről: fakörhinta, sütöde, vadászat, karikázás stb. A gyerekek és felnőttek kipróbálhatták ügyességüket, bátorságukat, erőnlétüket.

Nagyon jó hangulatú délelőttöt tudhatunk magunk mögött.

Köszönjük az érdeklődő szülők aktív részvételét.


Apák focija

2015. május 19.-én a TÁMOP 3.3.8.B.-12-2012-0081 pályázat keretében megrendezésre került az "Apák Focija" projektünk. Számos apuka jelentkezett résztvevőnek, akik épp olyan lelkesedéssel várták e napot mint a gyerekek. A csoportok más- más színben játszottak, hogy a pályán könnyebb legyen megkülönböztetni egymást. A program kezdete egy rövid bemelegítés volt apukáknak és gyerekeknek egyaránt, amelyet Sándor Csaba hivatásos játékvezető tartott. A csoportok közötti "párbajokat" szemmel láthatóan élvezték az apukák is. A meccs végén a győztes a Ficánka csoport lett, akik egy vándorkupával lettek gazdagabbak, a résztvevő apukák pedig egy-egy oklevelet kaptak.


CKÖ kulturális fesztivál

A TÁMOP 3.3.8.B.-12-2012-0081 pályázat keretében 2015. május 07.-én CKÖ kulturális fesztivál került megrendezésre Óvodánkban. Ez alkalomból hívtuk vendégül a hodászi Angyalok Kertje Óvodát.


Madarak- fák napja

A TÁMOP 3.3.8.B.-12-2012-0081 számú pályázat keretében 2015. május 6.-án Óvodánkban is megemlékeztünk a Madarak és fák napjáról.


Szülők iskolája IV. 2014-15

A TÁMOP 3.3.8.B.-12-2012-0081 pályázat keretében 2015. május 04.-én megrendezésre került a "Szülők iskolája" projekt idei IV. felvonás. Ez alkalommal előadást tartott Mányák Henrietta védőnő "A nyár örömei és veszélyei" címmel a rovarcsípésekről és Kovácsné Ferencsák Tünde gyógypedagógus a gyerekek szabadidőben eltölthető tevékenységeiről.


Horizontális tanulás

A TÁMOP-3.3.8.B-12-2012-0081 számú pályázat, Horizontális partneri kapcsolatok erősítése, horizontális tanulás projekt keretében intézményünk dolgozói szakmai programon vettek részt a Miskolci Avastetői Óvodában és a Kistokaji Napsugár Óvodában. A program keretében hasznos tapasztalatokkal és ismeretekkel gazdagodtunk.


Húsvéti barkácsolás

A húsvét nem csak a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe, hanem a természet megújulásának, a tavasznak is. Óvodánkban ápoljuk a néphagyományokat, minden évben felelevenítjük az ünnephez kapcsolódó népszokásokat, megteremtjük az ünnepvárás hangulatát. Idén közös barkácsolásra hívtuk a negyedik osztályosokat, Brátánné Julika vezetésével.

A gyerekek színes húsvéti kosárkát díszítettek egyéni ízlésük szerint. A nyuszi figuráját a nagyobbak maguk nyírták majd együtt színesítették, rajzolták az ovisokkal. Az elkészült nyuszik pocakjába finom tojás alakú bonbon került. A fiúk szívesen elmondták kedvenc locsolóversüket, a lányok hímes tojással kínálták őket. A gyerekek ügyesen dolgoztak, beszélgettek óvódáról, iskoláról, majd az ünnepvárás jóleső hangulatával búcsúztak egymástól.

Általános képek: p1080341.jpg Általános képek: p1080362.jpg


Fásítás- parkosítás 2015.

A "TÉGY "velünk pályázat keretében idén a Ficánka csoport szervezte a családi napokat (2015. március 24.; 26.), melynek keretében a fásítást- parkosítást végezte. A program célja az udvarrészünk előtti előkert parkosítása. Az apukák segítségével előkészítettük a kertet az új növények ültetéséhez. Munkagépekkel kiszedték a régi tujákat, kézzel felásták, elegyengedték a talajt. A növények beültetését az anyukákkal és a gyerekekkel közösen végeztük.

Köszönjük szépen a Szülők aktív részvételét, segítségükkel széppé varázsoltuk gyermekük közvetlen környezetét.

Külön köszönjük Rász Imre (munkagép) és Subert Béla (mûtrágya) felajánlását.