Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Rendezvények

Szent Jácint Görögkatolikus Óvoda Pedagógiai Programja

Óvodatörténet

Balkány, Szabolcs – Szatmár – Bereg megyében, a Nyírség déli részén helyezkedik el.

A város sajátossága, hogy az országban szinte egyedülállóan a legkiterjedtebb tanyavilággal rendelkezik. Közigazgatásilag 24 tanya kapcsolódik hozzá, melyeknek lélekszáma 40-350 főig is terjed, így Balkány 6563 főből álló lakosságának közel 40%-a külterületen él. Ez jelentősen befolyásolja a lakosság szociokultúrális helyzetét, életvitelét. 

2011-ben a kedvezőtlen gazdasági viszonyok miatt az önkormányzat a Barackvirág Óvoda három tagintézményét Egyházi fenntartásba adta át. Így 2011. szeptember 1.-től Szent Jácint Görög Katolikus Óvodaként kezdtük meg önálló életünket. Nagy kihívás nevelőtestületünknek a változó körülményeknek való megfelelés, de teljes bizalommal fordulunk a fenntartó felé és hisszük, hogy közös munkánk alkotó és eredményes lesz.

 A családok felismerték nevelésünk pozitívumait, eredményességét, így nyugodt szívvel bízzák gondjainkra gyermekeiket, hiszen biztosítottnak látják a napközbeni ellátás mellett az optimális fejlődés, fejlesztés feltételeit is.